Το tik-tok είναι η δεύτερη πιο αγαπημένη πλατφόρμα των Ελλήνων… Εσύ ακόμη την αγνοείς;

Tik-Tok Money

Τα social media αποτελούν πλέον την σύνδεση του ατόμου με το κοινωνικό σύνολο, γι’αυτό και είναι όλοι εκεί. Οι Έλληνες διαθέτουν από 2-6 λογαριασμούς σε διάφορα μέσα και εμπλέκονται με αυτά πολύ… και καθημερινά.

Ποίες είναι όμως οι πιο σωστές επιλογές για τον κλάδο του Real Estate και πως μπορεί να έχει παρουσία στα Social Media;

Κάθε επιχείρηση που λειτουργεί σήμερα οφείλει να έχει online παρουσία, όχι μόνο για την προσέγγιση των πελατών (πάρα πολλές εταιρίες βασίζονται μόνο στην digital διαφήμιση για τα προϊόντα τους) αλλά και για τη φήμη τους. Συχνά ξεχνάμε πως οι άνθρωποι λειτουργούν με το συναίσθημα και για να επενδύσουν τα χρήματά τους θα πρέπει να εμπιστευτούν την εταιρία που θα επιλέξουν. Σήμερα όλοι οι πελάτες θέλουν να λάβουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν και ερευνούν από όσες περισσότερες πηγές τις πληροφορίες… enter Social Media.

Στο παρακάτω κείμενο δίνουμε κάποιες πληροφορίες για τις πλατφόρμες και τις τάσεις των Ελλήνων και πόση σημασία έχει το περιεχόμενο που απαιτεί το κάθε μέσο.

Πάνω από το 35% των χρηστών του tik-tok περνάνε περισσότερες από 4 ώρες την ημέρα στην πλατφόρμα.

Είναι όμως οι χρήστες του tik-tok μέρος του πελατολόγιου του Real Estate κλάδου;

Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη πως οι χρήστες του tik-tok ανήκουν στην πλειοψηφία τους στο χαμηλότερο ηλικιακό group και αυτό ναι ήταν αλήθεια κάποτε. Πλέον η πλατφόρμα αποτελεί μέσο διασκέδασης εκατομμύριων Ελλήνων, κατατάσσοντας στην 2 θέση μετά το instagram με 3,5 εκατομμύρια χρήστες. 

Συνεπώς το κοινό σας και έχει tik-tok και εάν δεν ανήκει στους άνω των 65 χρονών περνάει το 60% του χρόνου του στην πλατφόρμα σε σύγκριση με άλλες.

Οι χρήστες του tik-tok είναι οι πρώτοι στατιστικά που θα δοκίμαζαν μια νέα πλατφόρμα και οι πρώτοι που θα εγκατέλειπαν μια παρωχημένη.

Αυτή τη στιγμή οι χρήστες του instagram δεν φαίνεται να θέλουν να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα τους για εκείνη του tik-tok με αποτέλεσμα το insta να ανακηρύσσεται o μεγάλος  νικητής στις καρδίες των χρηστών. Οι επόμενες πλατφόρμες που επιλέγουν οι Έλληνες φαίνεται να είναι το tik-tok & το youtube.

Μήπως ήρθε η ώρα για spending budget allocation (δηλ. μεταφορά κόστους διαφήμισης από ένα κανάλι σε άλλο/α);

Για να το πούμε με σιγουριά αυτό θα πρέπει να αναγνωρίσουμε το κοινό που αποτελεί το πελατολόγιο μας.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα περίπου 4,5 εκατομμύρια χρήστες μετράει το instagram ενώ πολλοί από αυτούς δείχνουν να επηρεάζονται από το μέσο και να προχωρούν σε αγορά από content που είδαν σε αυτό. Οι ηλικίες 25-54 ανοίγουν την εφαρμογή πάνω από 5 φορές καθημερινά περνώντας συνολικά από 2 έως 4 ώρες το ένα τέταρτο των χρηστών μάλιστα μπαίνει για vα δει stories.

Εδώ για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η άποψη πως ο μέσος χρήστης ενδιαφέρεται να δει video content που θα του τραβήξει την προσοχή ακόμη και εάν αυτό σημαίνει διαφήμιση.

Σύμφωνα με το youtube πάνω από 7 εκατομμύρια  Έλληνες παρακολουθούν βίντεο ενεργά.

Το facebook γερνάει, καθώς οι νέες ηλικίες είναι πιο προσαρμόσιμες στις αλλαγές ενώ οι μεγαλύτερες ηλικίες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το facebook σε καθημερινή βάση. Συνήθως όμως οι ίδιες ηλικίες διαμοιράζουν το χρόνο τους σε google search, instagram & youtube σε ότι αφορά το validation του προϊόντος ή της υπηρεσίας που τους τράβηξε την προσοχή.

Δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός πως οι χρήστες του tik-tok ακολουθούν τις υπόλοιπες πλατφόρμες με μεγάλη ταχύτητα καθώς ήδη έχουν καταγεγραμμένους πάνω από 3,5 εκατομμύρια χρήστες.

Επιπλέον η πλειοψηφία των χρηστών του tik-tok μπαίνουν στην πλατφόρμα για να δουν περιεχόμενο παρά για να παράξουν, μένοντας στην For you page όπου παρακολουθούν βίντεο από λογαριασμούς που δεν χρειάζεται να ακολουθούν. Αυτό δίνει την δυνατότητα στις διαφημιζόμενες εταιρίες να διανείμουν περιεχόμενο χωρίς κόστη διαφήμισης.

Πώς όμως μπορείς να γίνεις viral στο tik-tok;

Το tik-tok είναι μια πλατφόρμα που στηρίζεται στο έξυπνο content που τραβάει την προσοχή, δεν φοβάται να σκανδαλίσει και έχει άπλετο χιούμορ. Η καλύτερη δυνατή λύση είναι η συνεργασία με creators που παρουσιάζουν από την δική τους μοναδική οπτική τον κόσμο και γιατί όχι και τα ακίνητά σας.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό social media κανάλι στην Ελλάδα αποτελεί το Linked-Ιn το οποίο μπορεί να επιφέρει άλλο ένα συμπληρωματικό μέσο επικοινωνίας. Παρόλο που είναι μια πλατφόρμα που μετατρέπεται ολοένα σε ένα γιγάντιο HR μέσο, συχνά αποτελεί και ένα μέσο που η διαφήμιση που ταιριάζει στο κοινό του έχει αποτέλεσμα.  Πάνω από 2 εκατομμύρια ‘Έλληνες διαθέτουν επαγγελματικό προφίλ στο Linkedin, ενώ η διαφήμιση μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα με το σωστό targeting. Το targeting στο Linkedin είναι το πιο ολοκληρωμένο από όλα τα social media καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών διαθέτει ένα αναλυτικό επαγγελματικό προφίλ. Στη περίπτωση των επενδυτικών ακινήτων, «it’s a must have» κανάλι.

Και το Pinterest;

Το Pinterest είναι ακόμη ένα μέσο που μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην επικοινωνία των ακινήτων καθώς διαθέτει μια τεράστια κοινότητα που ασχολείται με το design και τη διακόσμηση, οι Έλληνες χρήστες μάλιστα είναι πάνω από 1,5 εκατομμύριο.

Τελικά

Ο μέσος χρήστης των social media προτιμάει τα βίντεο και αναζητά όλα τα κανάλια για να βεβαιώσει την επιλογή του, είναι ο χρήστης που κάνει “research”.

Όσο περισσότερο περιεχόμενο και validation μπορεί να βρει για κάτι που τον ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να επιλέξει άμεσα και γρήγορα.


To κάθε κανάλι διαθέτει ευκαιρίες και μπορεί να αποδειχτεί αποτελεσματικό, όμως αυτή η γνώση από μόνη της δεν αρκεί. Χρειάζεται πραγματική έρευνα και engagement με το κάθε μέσο έτσι ώστε οι χρήστες να ανταποκρίνονται στο content που καταναλώνουν. Μη ξεχνάτε οι ίδιοι χρήστες χρησιμοποιούν από 2-6 πλατφόρμες όμως αυτό δεν σημαίνει πως αποδέχονται την επανάληψη του ίδιου content από όλες τις πλευρές. Θα ήταν εξαιρετικά μεγάλη σπατάλη χρόνου και κόστους εάν αγνοήσουμε τις τάσεις και τις πληροφορίες που μας δίνουν οι πλατφόρμες και σχεδιάζαμε μια διαφήμιση για ΟΛΑ. Το μόνο που θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση είναι πως ΔΕΝ θα δουλέψει.


Τα συμπεράσματα δικά σας…

Μοιραστείτε σε:

Περιεχόμενα Άρθρου

Related Posts
Search Ad by Google

Η Αξία της Προώθησης Ακινήτων μέσω Search Ads: To broad visibility που οδηγεί σε Επιτυχημένες Πωλήσεις

Η δυνατότητα να φτάνει η προβολή των ακινήτων σε στρατηγικά σημεία των αναζητήσεων στο διαδίκτυο, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να προσεγγίσουμε τον μέγιστο αριθμό δυνητικών

Περισσότερα »