Δυσκολία στις πωλήσεις ακινήτων για τους επαγγελματίες παρά την αυξημένη ζήτηση.

Πωλήσεις Ακινήτων - Δυσκολία στις πωλήσεις ακινήτων για τους επαγγελματίες παρά την αυξημένη ζήτηση.

Μια ξεκάθαρη αλλαγή τάσης βλέπουμε φέτος σε σχέση με πέρσι στον κλάδο αγοράς κατοικίας από τους Έλληνες…

Η Έρευνα για τις πωλήσεις ακινήτων

Τα ευρήματα της έρευνας «Βαρόμετρο της Αγοράς Ακινήτων: Τι περιμένουν οι Έλληνες» είναι ξεκάθαρα και βάση αυτών μόνο το ¼ των πολιτών που επιθυμούν έχουν πλέον την δυνατότητα να αγοράσουν ακίνητο. Μεταξύ 70-80% των Ελλήνων θεωρούν δύσκολη την πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και τα επιτόκια υψηλά.

Δεν είναι τυχαίο πως ενώ το 56% των πολιτών περιμένει άνοδο (από 71,7% πριν 6 μήνες), το ποσοστό μειώνεται έως και στο 33,5%, όταν ερωτώνται οι επαγγελματίες της αγοράς. Τα ποσοστά αισιοδοξίας στους επαγγελματίες είναι εμφανώς χαμηλότερα σε σχέση με αυτά του Νοεμβρίου 2023, καθώς είναι αυτοί που πραγματικά ξέρουν τι συμβαίνει και ποια είναι η πραγματική ζήτηση.

Τα Νέα Δεδομένα

Πωλήσεις Ακινήτων - Τα νέα δεδομένα

Στην πράξη και ενώ η ζήτηση φαίνεται μεγάλη η πρόσβαση στους πραγματικούς αγοραστές φαίνεται να μοιάζει με ψύλλους στα άχυρα πλέον.

Οι επαγγελματίες του Real Estate σπαταλούν πάνω από το 70% του χρόνου τους αναζητώντας τους ιδανικούς και έτοιμους αγοραστές ανάμεσα σε όσους θέλουν αλλά δεν μπορούν και αυτό το ποσοστό αναμένεται να αυξάνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα όσες επιχειρήσεις διατηρούν παλαιές στρατηγικές επικοινωνίας και πωλήσεων να μένουν συνεχώς πίσω και να δυσκολεύονται να πετύχουν τους βασικούς τους στόχους.

Η Λύση για τις πωλήσεις ακινήτων σ΄ήμερα

the solution

Ευτυχώς η τεχνολογία σήμερα μας επιτρέπει με διάφορα “εργαλεία” να αυξάνουμε συνεχώς την αποτελεσματικότητά μας μειώνοντας το χρόνο που δαπανούμε σε χρονοβόρες διαδικασίες που μπορούν να αυτοματοποιηθούν έτσι ώστε να δώσουμε την προσοχή μας σε ενέργειες που θα μας επιφέρουν περισσότερες πωλήσεις.

Το digital marketing και το real estate advertising & automation μπορεί να μας αυξήσει τo ποσοστό έκθεσης (να μας δουν περισσότεροι) ενώ παράλληλα να γλιτώσει χαμένο χρόνο από τις αναχρονιστικές μεθόδους επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαμε στο παρελθόν.

Με αυτό τον τρόπο οι επαφές πολλαπλασιάζονται και ο χρόνος ενασχόλησής σας με τις μη αποδοτικές εργασίες μειώνεται εκθετικά.

Propertising

The Propertising Team - Lilian & Andreas

Η ομάδα της Propertising με περισσότερα από 27 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της διαφήμισης και περισσότερα από 6 στο χώρο του Real Estate προσφέρει λύσεις εξειδικευμένες στο κλάδο για να μπορεί να βοηθά ουσιαστικά τις επιχειρήσεις του Real Estate να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Ενδεικτικά μερικές από τις υπηρεσίες που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τους κατάλληλους πελάτες για εσάς εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο είναι:

Lead Generation: Εύρεση πιθανών πελατών μέσω διαφημιστικών καμπανιών (PPC Advertising). Εμφανιστείτε μπροστά σε περισσότερους δυνητικούς πελάτες που αναζητούν τα ακίνητά σας με στοχευμένη διαφήμιση.

Lead Nurturing: Επανενεργοποίηση πιθανών πελατών κατά τη διάρκεια του χρόνου. Μείνετε στο νου των πελατών που μπορούν και θέλουν να αγοράσουν ακίνητο αλλά δεν έχουν λάβει την απόφασή τους ακόμη με αυτοματοποιημένες λύσεις που δουλεύουν για εσάς.

Email Marketing: Δημιουργία και αποστολή προωθητικών email σε λίστες επαφών. Επικοινωνήστε μέσω αυτοματισμών τακτικά και αποτελεσματικά με τους δυνητικούς σας πελάτες χωρίς καν να σηκώσετε το τηλέφωνο ή να πληκτρολογήσετε μια λέξη.

Brand Awareness: Αύξηση της φήμης των επιχειρήσεων ακινήτων μέσω διαφημίσεων στα κοινωνικά δίκτυα. Δείξτε την επαγγελματικότητα σας και αναδείξτε την επιχείρησή σας ως μια ελκυστική λύση για όσους δυσκολεύονται να εμπιστευτούν τους επαγγελματίες της αγοράς.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε δεν είναι μαγικ΄ές και δεν υπόσχονται θαύματα. Αντιθέτως απαιτούν την διάθεσή σας για ουσιαστική συνεργασία και το μεράκι σας να προσφέρετε στους πελάτες σας ακίνητα και υπηρεσίες που αξίζουν τα χρήματα τους και τους κάνουν χαρούμενους.

Στην Propertising πιστεύουμε πως η καλύτερη ανταμοιβή μας είναι να καταφέρουμε από κοινού μεγαλώσουμε την επιχείρησή σας και να μεγιστοποιήσουμε τη καλή σας φήμη, δηλαδή να μιλάνε για εσάς με τα καλύτερα λόγια οι πελάτες σας.

Για να γίνει αυτό δεν αρκεί να προσφέρετε καλά ακίνητα και υπηρεσίες. Ως στρατηγικοί συνεργάτες σας, μπορούμε να σας βοηθούμε σε κάθε βήμα σας έτσι ώστε να βελτιστοποιήσετε τις επικοινωνιακές σας δυνατότητες στην εξυπηρέτηση πελατών, την απόκτηση testimonials, το εσωτερικό marketing και brand culture.

Οι πελάτες που μας επέλεξαν έχουν καταφέρει να αυξήσουν την δυναμική τους και την φήμη τους έως και 70%.

Δωρεάν Digital Audit

Αν θέλετε να διαφοροποιηθείτε από την αγορά και να δείτε την επιχείρησή σας να διαγράφει μια σταθερά ανοδική πορεία θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και να σας προσφέρουμε εντελώς δωρεάν ένα digital audit και προτάσεις βελτιστοποίησης χωρίς καμία δέσμευση.

 

Κλείστε σήμερα ένα virtual meeting μαζί μας για να συζητήσουμε τις νέες προοπτικές της επιχείρησής σας.

Άρθρο από τη Λίλιαν

Η Λίλιαν είναι Ιδρύτρια και Διευθύνων Σύμβουλος της Propertising. Με περισσότερα από 17 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στο χώρο της Διαφήμισης και του Μάρκετινγκ μετρά πολλαπλές συνεργασίες, σε επιτυχημένα projects, για μεγάλες Πολυεθνικές. Παράλληλα, διαθέτει σημαντική εμπειρία στο χώρο του real estate και της φιλοξενίας. Τα εφόδια που έχει συλλέξει κατά το επαγγελματικό και επιχειρηματικό της ταξίδι έως τώρα, την οδήγησαν στην δημιουργία της Propertising που έχει σαν στόχο να βοηθά Μικρές/Μεσαίες Επιχειρήσεις που σχετίζονται με το Real Estate να απολαύσουν την αξία του Μάρκετινγκ. Στον ελεύθερό της χρόνο συλλέγει Star Wars Lego και εμπειρίες από ταξίδια ανά τον κόσμο!

 

Μοιραστείτε σε:

Περιεχόμενα Άρθρου

Related Posts